Tulevaisuus tuli Turkuun! Esittelimme 3D-tulostusta virtuaalitodellisuuden (VR) avulla

Turun yliopiston pilotissa esittelimme 3D-tulostusta VR-videokoulutuksen avulla. Osallistujat pääsivät kokemaan ja eläytymään 3D-tulostuksen maailmaan VR-laseilla.

Pilottiin osallistui kymmenkunta yritystä, joista 18 henkilöä antoi palautetta kokemastaan.

– Kaikkien osallistujien mielestä VR-videot sopivat hyvin oppimiseen. Virtuaaliympäristö koettiin keskittymisen kannalta paljon paremmaksi paikaksi kuin perinteinen luento.  Vain kolme vastaajaa piti perinteistä luentoa parempana.  Webinaariin verrattuna virtuaalinen ympäristö koettiin myös ylivoimaisesti paremmaksi. Ainoastaan yksi vastaajista oli eri mieltä.

– Kaikki vastaajat kertoivat VR-pilotin parantaneen heidän ymmärrystään 3D-tulostuksesta.

– Pilotti sai lukuisia positiivisia kommentteja: hämmästyttävä, loistava pilotti, erittäin positiivinen kokemus, mielenkiintoinen jne. toistuivat kommenteissa. Yksi pilottiin osallistunut totesi vartin katselunsa jälkeen, että tällaista esitysmuotoa he ovat hakeneet, ja että tällaisen sovelluksen he tulevat hankkimaan yrityksensä käyttöön.

– Ainoat negatiiviset kommentit koskivat käytettyjä VR-laseja ja niiden painoa, mikä koettiin häiritseväksi. Lisäksi yksi vastaaja koki pientä silmien herkkyyttä katselun jälkeen.

Jos haluat lisätietoa 3D-tulostuksen VR-videokoulutuksesta, ota yhteyttä: antti.tuomisto@utu.fi tai 040 737 1533.

3D-tulostuksen VR-koulutuksen tarjosi 6Aika ja Turun yliopiston Digikyvykkyys-tiimi yhteistyössä Tampereen AMK:n kanssa. Pilotti oli suunnattu erityisesti Turun alueen meri- ja metalliteollisuus- sekä terveysteknologian yrityksille. VR-koulutuksen toteutti yhteistyökumppanimme 360Mediatalo Oy.

Jouluisin 3D-tulostetuin digikyky- ja 360-vr-terveisin, Antti ja Turun yliopiston Digikyky-tiimi

—–

Antti Tuomisto
Lehtori
Tietojärjestelmätiede, Turun kauppakorkeakoulu, Turun yliopisto
antti.tuomisto@utu.fi , +358 40 737 1533
Katuosoite: Henrikinkatu 10, 20500, TURKU
Postiosoite: Turun kauppakorkeakoulu, 20014 Turun yliopisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *