Digikyvykkyys-toimenpiteitä onnistuneesti etänä Turun yliopistossa

Turun yliopistossa kehitetty Kokeile ja Kysy –palvelu päivitettiin vastaamaan koronasäännösten vaatimuksia. Maaliskuussa pidetyssä Kokeile ja Kysy -toimenpiteessä hoitotieteen opiskelijat arvioivat terveysteknologiayritysten tuotetta tai palvelua dialogityyppisesti parantaen sekä kyseisten yritysten osaamista ja ymmärrystä kuin omaansakin.

Erikoistutkija Ville Harkke: ”Maanantaina 16.3. toteutettiin kaksi erillistä kokeile&kysy -palvelua Benete Oy:n ja Korpi Solutions Oy:n kanssa. Beneten edustus osallistui tapahtumaan virtuaalisesti verkkokokousalustan yli, kun taas Korpi Solutions tuli fyysisesti paikalle. Opiskelijat jaettiin kahteen ryhmään (toisessa 26 ja toisessa 17 henkilöä), mikä mahdollisti palveluiden samanaikaisen toteuttamisen yritysten kanssa. Opiskelijat osallistuivat koronasäännösten suositusten mukaisesti etänä, verkkoalustan kautta. Pienistä alkuhankaluuksista huolimatta tilaisuudet onnistuivat mainiosti ja toivottua dialogia syntyi kaikille hiukan oudosta tilanteesta huolimatta. Tapahtuma täytti palautteiden perusteilla erinomaisesti sille osoitetut tavoitteet monimuotoisten digikyvykkyyksien nostamisesta yksilötasolla. Lisäksi erikoistilanne antoi kaikille osallistujille ja järjestäjille aimo annoksen virtuaalikokous- ja opetusosaamista.”

Kari Bäckman, Benete Oy: ”Tilaisuus oli minusta hyvä, vaikka jouduttiinkin toteuttamaan virtuaalisesti. Beneten Life Analytics -palvelu sai hyvää palautetta osallistujilta, ja muutama uusi ajatuskin syntyi keskustelun tuloksena! Odotan mielenkiinnolla opiskelijoiden raportteja ja mahdollisia jatkokeskusteluja.”

Aki Nummela, Korpi Solutions Oy: ”Etänä oli ihan ok pitää esitys, vaikka teknisiä haasteita oli alussa. Läsnäolemisen tuntu olisi kiva saada vahvemmaksi, sitä voisi vahvistaa vaikka laittamalla osallistujien kasvot näkymään ruudulla. Kysymyksiä Korpi ForREST –palvelusta tuli esityksen aikana ja lopussa, joka oli hyvä asia.” Akin mielestä tapahtuma oli ”positiivinen kokemus, tässä erikoistilanteessa. Odotamme innokkaina loppuraporttia ja sen jälkeen mielellämme sopisimme tarpeesta jatkokeskusteluihin. Kiitoksia kutsusta!”

Eipä tässä voi muuta kuin yhtyä yritysten mielipiteisiin. Kokeilumme perusteella voimme ylpeinä jatkaa Kokeile ja Kysy –palvelua.

”Tosin digitaalisesti toistaiseksi, isoon ja pieneen digikyvykkyyden nostotarpeeseen, kunnes tilanne normalisoituu”, toteaa Digikyvykkyys-hankkeen Turun yliopiston osahankkeen vastuullinen johtaja lehtori Antti Tuomisto Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta

Huom! Muista myös kevään Karavaani-luennot! Vielä muutama keväällä jäljellä! Tutustu tästä Karavaani-luentojen aikatauluun.

Jos kiinnostuit digikyvykkyyksien nostotoimenpiteistä omassa yrityksessäsi, niin ota rohkeasti yhteyttä. Vielä ehtii mukaan!

Antti Tuomisto, lehtori
antti.tuomisto@utu.fi 040-7371533 ja

Ville Harkke, erikoistutkija
ville.harkke@utu.fi
Work Informatics
Tietojärjestelmätiede, Johtamisen ja yrittäjyyden laitos
Turun yliopiston kauppakorkeakoulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *